Five benefits of digital time and attendance recording

Share this post on:

Met digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie voor schoonmaakbedrijven blijft je bedrijf aangesloten bij de huidige technologische ontwikkelingen in de branche. Je blijft – letterlijk en figuurlijk – bij de tijd. Daarbij wordt het organisatorische proces rondom je dienstverlening gemakkelijker. Managers kunnen efficiënter werken. Én je doet niet onder voor vooruitstrevende collega-schoonmaakbedrijven.

Gebruik je nog geen digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie? Vijf redenen om deze overstap toch te overwegen:

1. Je bent minder tijd kwijt aan administratie


Administratie en inzicht krijgen in gewerkte uren is van de meeste rayonmanagers en objectleiders niet de favoriete bezigheid. Deze tijd kun je immers ook besteden aan het bezoeken van (nieuwe) klanten. Of het opleiden van schoonmaakmedewerkers.
Met digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie krijg je automatisch inzicht in gewerkte uren van schoonmaakmedewerkers. Rayonmanagers en objectleiders hoeven niet meer handmatig Excelsheets in te vullen.

2. Uren en lonen zijn beter te managen
Zonder inzicht in werktijden, uren en lonen, mis je inzicht in kosten. En dat terwijl in de schoonmaakbranche loonkosten de grootste kostenpost vormen. Inzicht in deze kosten, zorgt ervoor dat je bij kunt sturen. Digitale tijd- een aanwezigheidsregistratie zorgt voor dit inzicht. Je kunt je kosten beter managen. Zonder dat je daar uitzonderlijk bedreven in hoeft te zijn. Zo kunt je ook als MKB-bedrijf en als starter succesvol en professioneel ondernemen. De tijd- en aanwezigheidsregistratie neemt immers een belangrijk deel van je werk over.

3. Instructies aan schoonmakers zijn transparant
Een digitaal tijd- en aanwezigheidssysteem is daarnaast ook een communicatiemiddel. Zo is het mogelijk om instructies over dagtaken aan schoonmakers door te geven. Het voordeel is dat deze instructies worden vastgelegd in het systeem en via een dashboard zijn in te zien. Voor schoonmaakmedewerkers én voor de opdrachtgever. Dat borgt de uitvoering van deze taken en geeft de opdrachtgever rust en vertrouwen.

4. Schoonmaakmedewerkers weten waar ze aan toe zijn
Een digitaal tijd- en aanwezigheidssysteem legt van elke schoonmaakmedewerker de werktijden vast. Dat is ook voor de schoonmaakmedewerkers zelf een geruststellend gegeven. De normen zijn voor iedereen gelijk.
Bovendien voorkomt het praktijken waarin zij opgedragen krijgen sneller te werken en daardoor minder goede kwaliteit kunnen leveren. Met ontevredenheid als gevolg. Het systeem borgt dat schoonmakers de uren die voor een taak staan ook daadwerkelijk kunnen benutten.

5. Een tevreden opdrachtgever
Opdrachtgevers vinden het prettig wanneer zij verzekerd zijn van een correcte contractopvolging. Het geeft vertrouwen dat wat is afgesproken ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Opdrachtgevers zijn meer tevreden.
Met digitale tijd- en aanwezigheidsregistratie voorkom je onduidelijkheid. Het maakt het werk voor alle partijen gemakkelijker en efficiënter. Het verbetert de onderlinge relaties en je zit bovenop je dienstverlening.

We will contact you
Questions about how we can provide more insight into your company?

Insight always and
everywhere

Never discussion
about hours

Optimize
cost and control

Work according
regulations

Connect with
any system