EU Hof: “Prikklok voor bedrijven verplicht” Wat betekent dit voor een schoonmaakbedrijf? 

Deel dit product op:

 

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft op 14 mei 2019 geoordeeld dat alle bedrijven binnen de EU urenregistratie moeten implementeren. Dit betekent dat het invoeren van een prikklok of een variant hierop ook in Nederland verplicht wordt.

 

 

Alles in realtime

 

Een grote onderscheidende factor van het systeem van CleanJack is dat het realtime werkt. Directie en/of management hebben op ieder moment van de dag via het online dashboard inzage in de uren van de schoonmakers en waar zij op dat moment aan het werk zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat het systeem het tijdig signaleren van problemen mogelijk maakt, waardoor er snel geschakeld kan worden tussen het management en het personeel op de werkvloer.

Voldoe aan de verplichting van tijdregistratie en krijg tegelijkertijd meer grip op je loonkosten. Het systeem van CleanJack ontzorgt zowel de schoonmaker als opdrachtgever en biedt direct betrouwbaar inzicht in uren.

Wanneer de werktijden niet goed worden bijgehouden, is volgens het Hof het huidige inzicht in gewerkte uren en overuren onbetrouwbaar. Iedere werknemer van een Europees bedrijf heeft het recht op een maximum aantal arbeidsuren en vaste pauzes. Het Hof draagt de lidstaten op om urenregistratie verplicht te stellen.

 

 

Oplossing binnen de schoonmaak

 

Voor de schoonmaakbranche bestaat dit registratiesysteem al. CleanJack is al jaren marktleider op het gebied van  tijd- en aanwezigheidsregistratie voor schoonmaakbedrijven. Anders dan de antieke prikklok op de oude foto is CleanJack een modern en efficiënt registratiesysteem. Schoonmakers kunnen eenvoudig hun werktijden registreren op de werklocaties door in te klokken met een ID sleutelhanger of door RFID chips te scannen met een mobiele telefoon. Geen gedoe met papieren urenstaten of Excel. Het geeft direct inzicht in het aantal gewerkte uren, zonder dat dit voor de werknemer óf opdrachtgever extra tijd met zich meebrengt.

 

 

 

Gebruik maken van CleanJack?

 

Voldoe ook aan de verplichting van tijdregistratie en ontdek de voordelen van CleanJack.


Vraag nu een gratis demo aan of bel voor een afspraak:

BEL 070 204 01 32.

 

 

 

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in uw bedrijf kunnen geven?

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem