Tijdregistratie steeds populairder: Veel Belgische werknemers zijn voor

Deel dit product op:

Flexibel werken is in veel bedrijven niet meer weg te denken. Meer nog, het is voor sollicitanten vaak een breekpunt als blijkt dat flexibele uren onbespreekbaar zijn. Er zijn vooral voordelen op het vlak van productiviteit en een betere werk-privébalans. Maar: dan moet je als organisatie wel bewuster omgaan met tijd. Heb jij al een systeem voor tijdregistratie? 

Een stevige ochtendvergadering, dan even het hoofd leegmaken in de sportclub om vervolgens nog enkele uren flink door te werken. Vroeger was dit ondenkbaar, maar in veel ondernemingen is zo’n flexibele werkplanning ondertussen goed ingeburgerd.

 

Flexibel werken: Het nieuwe normaal

Covid heeft flexibel werken zeker in een stroomversnelling gebracht. Ondertussen zijn de voordelen bekend, bij werkgevers en werknemers. Die laatste groep wil absoluut niet meer terug naar vroegere tijden, onder meer omdat ze zo werk en gezin beter kunnen combineren. Meer flexibiliteit is bijgevolg een must in de huidige war for talent.

Daar staat tegenover dat werkgevers, in tijden van hoge inflatie en oplopende loonkosten, net vaker op zoek gaan naar meer efficiëntie en optimale prestaties. Enter: tijdregistratie. Door tijd accuraat te plannen en bij te houden, krijgt HR meer inzicht in de beschikbare capaciteit. Wisselende werkroosters, overuren enzovoort kunnen makkelijker en sneller worden opgevolgd. Ook het berekenen van kosten wordt zo een pak eenvoudiger en accurater.

 

Kortom, een kortetermijnbeleid of ad-hocproces om flexibiliteit in te bouwen, volstaat niet langer. Vandaag merken we een groeiende nood aan strategische en structurele processen. Het CleanJack inkloksysteem biedt die stap naar professionalisering.

 

Wat is het inkloksysteem van CleanJack? 

Een kloksysteem met druppel is een geavanceerd hulpmiddel voor tijdregistratie en aanwezigheidsbeheer. Die tijds- en efficiëntiewinst boek je onder meer via tijdregistratie (ook wel time and attendance genoemd), personeelsplanning, takenbeheer en strategisch workforce management.

 

Tijdregistratie: Inzicht zonder toezicht

Tijdregistratie wordt door werknemers nog vaak gelinkt met ‘controle’. Maar ook het omgekeerde is mogelijk: een monitoringtool geeft werkgevers een overzicht van de gewerkte tijd en dus meer inzicht in de werkdruk. Draait je organisatie op volle kracht of is er nog ruimte? Zo ja, waar? Of nog: wie werkt meer dan goed is? Door je personeelsplanning tijdig bij te sturen, help je zo uitval te voorkomen.

 

Veel Belgische werknemers steunen tijdregistratie

Staat iedereen zijn hoofd al in de goede richting? Tijdregistratie is eigenlijk niet meer weg te denken. Vooral nu de regels veranderen en we in september verplicht moeten in- en uitklokken met een tijdregistratiesysteem. 

Dat werknemers bewust bezig zijn met hun arbeidstijd betekent dus niet automatisch dat ze ook effectief hun tijd registreren. Het blijkt wel dat tijdregistratie een gunstige invloed heeft op het evenwicht 

Door bovendien je medewerkers zelf achter de knoppen te plaatsen, wordt personeelsplanning een gedeelde verantwoordelijkheid van het hele bedrijf. 

 

CleanJack: Jouw partner in tijdregistratie

Bij CleanJack begrijpen we hoe belangrijk het is om flexibel werken te ondersteunen met efficiënte tijdregistratiesystemen. Onze oplossingen zijn ontworpen om bedrijven te helpen tijd accuraat te plannen en bij te houden, wat leidt tot meer inzicht, verhoogde productiviteit en een betere werk-privébalans voor werknemers. Investeer in tijdregistratie en ontdek hoe CleanJack jouw bedrijf kan helpen groeien.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een demo van onze innovatieve oplossingen.

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in je bedrijf kunnen geven? Laat je gegevens achter.

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem