Urenregistratie verplicht in België 

Deel dit product op:

Urenregistratie verplicht in België: De Belgische overheid heeft aangekondigd dat bedrijven vanaf 1 september 2024 verplicht zullen zijn om een tijdregistratiesysteem te gebruiken voor al hun werknemers. Deze nieuwe wetgeving is bedoeld om ervoor te zorgen dat werknemers niet langer overwerken en om de balans tussen werk en privéleven te verbeteren. 

 

Tijdregistratiesysteem CleanJack

Een tijdregistratiesysteem zoals die van CleanJack zal de werktijden van werknemers bijhouden en ervoor zorgen dat de gewerkte uren correct worden geregistreerd.  De nieuwe wetgeving is het resultaat van langdurige discussies tussen de overheid, vakbonden en werkgeversorganisaties. Het is een stap in de richting van meer transparantie en eerlijkheid op de werkvloer en zal ook bijdragen aan het verminderen van overwerk en stress onder werknemers.

Bedrijven zullen worden verplicht om het tijdregistratiesysteem bij te houden en te bewaren gedurende ten minste vijf jaar. Het niet naleven van de nieuwe wetgeving kan resulteren in boetes en sancties voor werkgevers.

 

Reacties op nieuwe wetgeving

De nieuwe wetgeving heeft al gemengde reacties gekregen van bedrijven en werknemers. Sommigen zijn van mening dat het een noodzakelijke stap is om de rechten van werknemers te beschermen en overwerk te verminderen, terwijl anderen vrezen dat het administratieve rompslomp met zich mee zal brengen en de flexibiliteit van werknemers zal beperken.

 

Het is echter duidelijk dat tijdregistratie een belangrijk onderwerp is geworden in de Belgische arbeidswetgeving en dat bedrijven zich moeten voorbereiden op de invoering van het nieuwe systeem. De overheid zal de komende maanden meer informatie verstrekken over hoe bedrijven het tijdregistratiesysteem moeten implementeren en welke gevolgen de nieuwe wetgeving zal hebben voor werknemers en werkgevers.

Werkgevers die deze verplichting niet naleven, kunnen boetes en andere sancties krijgen. CleanJack kan bedrijven in België en Nederland helpen bij het automatisch en nauwkeurig bijhouden van de urenregistratie van werknemers. Ontdek wat het jou oplevert via: www.cleanjack.be

Benieuwd naar urenregistratie verplicht in België? Ga naar: https://urenregistratie.be/tijdregistratie/

Wij nemen contact met je op
Vragen over hoe we meer inzicht in uw bedrijf kunnen geven?

Overal en
altijd inzicht

Nooit discussie
over uren

Optimale kosten
beheersing

Werk volgens
de regels

Koppel met
ieder systeem